fredag 9 april 2010

Hyra hus i Kapstaden med omgivning

Nu har jag äntligen fått till en bra databas på hus som man kan hyra i Kapstaden med omnejd.

Får fler och fler mail från familjer som istället för att flänga runt från guesthouse till guesthouse, väljer att bo på ett och samma ställe i 2 veckor och göra diverse dagsutflykter från denna bas. Verkligen att rekommendera!

Finns massa trevliga små samhällen inom en timmes radie från Kapstaden med närhet till allt. Badstränder, storstad, vindistrikt, natur reservat och mycket mer. Och är man fler än 4 personer så blir det framförallt billigare att hyra ett stort hus än att bo i flera rum på ett hotell el guesthouse. Och man behöver inte packa upp och ner hela tiden.

Flesta av husen jag har i min databas ligger nere på kaphalvön, ca 45 min med bil från Kapstaden men ett annat område som också blir mer och mer populärt och även det på lagomt avstånd från Kapstaden är Gordons Bay. Titta exempelvis på Villa Favour ett 3 rums hus med pool, fantastisk havsutsikt och modern inredning.

Pris: R 2600 per natt


Vill man ha ett hus med bra standard och pool så får man räkna med R1850 och uppåt ungefär, beroende på storlek och läge förstås.


Vill man vara i glassiga området Camps Bay får man självklart lägga till ungefär tusenlappen per natt och uppåt enbart för läget.


Oftast får man betala ca 25% i deposition och resterande summa minst 30-35 dagar innan ankomst och det brukar även tillkomma "breakage deposit" motsvarande en dagshyra som man får tillbaka när man checkat ut.


Vill man ha hjälp med att hitta hus att hyra så kontaktar man mig lättast på:


Och som alltid så kostar det inget extra att boka genom Sydafrikaexperten utan blir snarare billigare eftersom man slipper göra dyra banköverföringar till Sydafrika.

Vi räknar om priset från Sydafrikanska rand till svenska kronor enligt Forex växlingskurs och sedan får ni helt enkelt en faktura på posten som man smidigt betalar in till vårt plusgirokonto.

Enklare kan det inte bli!

1 kommentar:

Maxiander.se sa...

Åhå vilket härligt hus!

Vi var i Sydafrika i vintras, helt fantastiskt land! Saknar du inte att bo där nu när du flyttat hem?

Vi kommer garanterat åka tillbaka dit igen, får kanske hyra hus via dig då :)

Fin blogg!

ha en underbar dag!

/M
http://www.maxiander.se/