måndag 9 april 2012

Behöver er hjälp

Brrrr...! Har regnat i princip hela påsken och imorse när vi vaknade var det 7 grader ute.

Fredric är iväg och köper en gasvärmare till oss och själv sitter jag och jobbar i raggsockor, tjock tröja, och stor sjal virad runt mig... Hatar att frysa!

Men vi ska verkligen inte klaga..vi har ordentligt tak över huvudet och kan värma upp vårat hem. Vi kan ta en varm dusch och vi har gott om kläder som också håller oss varma. Vi kan göra en kopp rykande varmt te och tända mysiga ljus.

Vi är bortskämda.

Tänk alla människor här nere som bor i iskalla plåtskjul med läckande tak. Som varken har elektricitet el rinnande vatten.

I Masiphumelele finns ett litet dagis som vi hjälpt tidigare..och nu är det dags igen. Evelyn är dagmamma och tar hand om ett 10-tal små barn i en pyttebarack.
 Man får inte använda gas el paraffinvärmare pågrund av brandrisken och el finns heller inte, och då är det bara filtar och varma kläder som gäller.

 Är flertalet läsare som varit vänliga nog och hjälpt oss tidigare och nu hoppas jag att några av er har lust att hjälpa till igen?



 Vi kommer försöka samla ihop så mycket pengar vi kan nu under april månad, för att i maj köpa ett gäng filtar och annat som behövs för våra hjärteprojekt.

Vi kommer även handla mat till ett soppkök och detta är något vi kommer utveckla vidare under resten av året också. Många av våra kunder skulle vilja skänka en slant el bidra med mat, och nu kommer man kunna göra det :) Såväl från Sverige, men också när man är på plats.

Vi kommer dela upp detta dels till behövande i Masiphumelele som är en kåkstad nere på kaphalvön och även till Hout Bay C.A.R.E.S som vi besökte förra månaden och som också har ett dagis.

SNÄLLA! Hjälp oss att göra vintern lite lättare för de som har det sämre... En hundring el två räcker långt! Vi har själva lagt undan 1000kr för detta så låt oss se vad vi kan få ihop på en månad. Sprid detta till vänner, kollegor och andra som ni tror vill hjälpa till...

Dessutom kommer man automatiskt bidra om man bokar en resa genom Sydafrikaexperten. Vi kommer nämligen ge 100kr från varje bokning till olika småprojekt som vi valt ut.  (Kommer alltså inte kosta kunden något extra, utan det tas från vår marginal).
Om man vill vara med och bidra så kan man ta kontakt med mig på info@sydafrikaexperten.se el sätta in pengar på mitt (Minna Nilivaara) Nordea bankkonto: 1141 206 2292 (referens: Hjälpa Till) så ska vi göra vårt yttersta för att dessa pengar ska komma till nytta på bästa sätt och självklart kommer vi dokumentera allt vi gör och skriva om det här på bloggen så ni ser vad som händer med era pengar.

Stort tack på förhand!

Inga kommentarer: