fredag 5 december 2014

Lucka 5: Fira nyår i Kapstaden

Det är många som reser till Sydafrika under jul och nyårsledigheten. Idag tipsar vi om nyårsfirande i Kapstaden.

Har man inte bokat restaurang el bestämt vad man ska göra på nyår än så är det nu hög tid att ta tag i detta.

På den HÄR bloggen brukar de uppdatera sin lista kontinuerligt men här är några ställen som vi vet har släppt sina nyårsmenyer:

 Waterfront är det stora shopping och restaurang-område nere vid vattnet och här brukar de även ha fyrverkerier och lite underhållning m.m så det är här de flesta väljer att fira in det nya året om man är i Kapstaden.



mer info på www.waterfront.co.za


De flesta restauranger kommer erbjuda speciella nyårsmenyer och dessa kostar från ca R1500 pp och uppåt + dricks 10%. Alla restauranger kräver 50-100% deposition för att bekräfta en bokning och denna deposition brukar man kunna betala med kort.

Belthazar- En mycket populär köttrestaurang som kommer erbjuda en 3-rätters nyårsmeny- Pris R1870 pp inkl dricks.

Sevruga- Sushi och dim sum restaurang nere vid vattnet som kommer ha en 5-rätters meny- Pris R1650 per person inkl dricks.

Balduccis- Restaurang med blandad meny. erbjuder en 3-rätters meny på nyår- Pris: R1595 pp inkl dricks.

Hildebrand- Italiensk restaurang nere vid vattnet med utsikt mot fyrverkerierna. Kommer erbjuda en 5-rätters meny för R1650 pp inkl dricks.

La Mouette- En av mina personliga favoriter kommer erbjuda en 7-rätters middag för R950 per person + dricks. Den här restaurangen ligger i Sea Point.

Gold restaurant- Vill man ha en afrikansk afton så kan vi rekommendera att man bokar in sig på Gold restaurant där man kommer ha stor buffet och afrikansk musik. Kostar R1300 per person + dricks, halva priset för barn under 12.

Ett lite annorlunda sätt att fira in nyåret är från toppen av Taffelberget. 
 Linbanan brukar vara öppen så att man kan åka upp runt kl 23.00 och ner igen strax efter midnatt.

Inga kommentarer: