onsdag 25 mars 2015

Besök hos Jasper

Igår tog vi en biltur ner till kaphalvön och närmare bestämt Simons Town där vår goda vän Jasper sitter och säljer sina fina saker.
Som säkert vissa av er kommer ihåg, är det Jasper som gör våra söta elefant-nyckelringar som alla våra kunder får.


Förutom att stötta hans business genom att köpa dessa nyckelringar, sponsrar vi Jasper och hans familj med pengar till hyran m.m under vintermånaderna.

Fredric m Jasper och hans familj 2013


Mer om detta kan ni exempelvis läsa om HÄR.

Nu var det dags att lägga in en ny beställning på elefanter och även kolla om det är något särskilt som Jasper el hans barn behöver innan vi åker tillbaka till Sverige. Som vanligt var han oerhört tacksam för allt och tyckte det var supermysigt att få gosa med Wilmer, som stortrivdes i Jaspers famn!


Om ni någon gång åker ner till pingvinerna vid Boulders Beach, ta er tid att hälsa på Jasper.

 Han blir alltid så glad och tycker det är roligt att folk känner till vem han är via bloggen!

Han sitter inte vid ingången till själva nationalparken som man som turist oftast går till och där man får betala inträde för att se pingvinerna, utan en bit längre bort. Man struntar i de första skyltarna för pingvinerna och tar istället nerfarten precis innan golfbanan...

Längst ned på denna väg finns en parkering och till vänster ligger en restaurang och hotell som heter Boulders Restaurant/ Lodge. På nedervåningen finns en liten souvenirbutik och Jasper har fått hyra ett bord att ha utanför den butiken.

Vid klipporna nere vid parkeringen brukar det nästan alltid finnas pingviner att titta på och man slipper på så sätt trängas med alla andra, el betala inträde.



Inga kommentarer: