fredag 6 mars 2015

Boka hyrbil i Sydafrika

Varje år vid den här tiden så är det dags att summera vilka guesthouses som funkat bäst under den gångna säsongen, och även utvärdera hyrbilsbolagen.

Det liknar en djungel där ute och jag tycker själv det är väldigt svårt att få en uppfattning om vad som ingår och inte hos de olika bilföretagen.
Det lönar sig alltid att jämföra priserna hos flera företag såklart, men ett bolag som vi använt mycket de senaste 6 åren, och som krånglat absolut minst, är AVIS. 

Under senaste året har jag märkt att självriskerna hos de flesta bolag gått upp jättemycket och missar man att uppgradera till Super el Executive cover på plats, kan det bli riktigt dyrt om olyckan råkar vara framme. 

Nu har jag bett AVIS göra så att vår bokningsportal hos dem alltid har självriskeliminering el sk "Full cover" så man slipper självrisken helt.


Hatar när man står vid disken och de i kassan börjar snacka super cover hit och waivers dit..blir alltid väldigt stressad och tar alltid alla extra försäkringar utifall att, även om det innebär att hyran blir betydligt högre än man först hade räknat med.

Nu kan man boka sin hyrbil via vår länk och på en gång ser man exakt vad hyran kommer kosta och sedan är det bara eventuella extra kostnader som "envägshyra" osv som man måste lägga till senare. I villkoren som finns på bokningssidan kan man enkelt se vad alla sådana eventuella kostnader skulle bli.

Har man självriskeliminering så blir ju heller inte den "security deposit" som tas när man hämtar upp bilen, speciellt hög, utan brukar i värsta fall täcka en dags hyra + bensin.

Jag hoppas detta kommer underlätta för många och vår länk hittar ni HÄR

Bokar man via Avis egna hemsida är det automatiskt en standardförsäkring som ingår och sedan får man uppgradera bokningen på plats om man vill få ner självrisken.

Det som inte ingår i nästan någon bilhyra innan, men som jag absolut tycker man ska "köpa på", är extra försäkring för rutor och däck. Hos Avis kallas detta för "Windscreen Tyre Damage waiver" och kostar R20 extra per dag och går endast att läggas till på plats.

1 kommentar:

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.