torsdag 19 mars 2015

Nu tar vi inga fler bokningar över jul och nyår

Feb-mars är alltid en hektisk tid för oss. Dels har vi många kunder som reser till Sydafrika i februari, + att det är nu som alla jul och nyårsbokningar görs.
I år fick vi börja tacka nej till nya bokningar för just ovan period redan i slutet av feb!
 Helt galet!

Försöker man hitta boende längs Garden Route el i Kapstaden mellan 20 dec-5 jan så är det redan nu fullbokat på många ställen och för oss innebär det mer jobb än det är värt att försöka hitta boende + att vi många ggr får boka ställen som vi kanske inte ens känner till sedan innan, el som inte håller den nivå och standard som vi vill ge våra kunder.

 Så, därför har vi precis som tidigare år tagit detta beslut och lägger hellre fokus på de kunder som planerar resor andra tider på året.

Planerar man en resa till Sydafrika över jul och nyår, rekommenderar vi alltså att man tar tag i boendet illa kvickt! 

Mars innebär också att det bara är knappt en månad kvar innan vi sitter på flyget tillbaka till Sverige, så nu försöker vi hitta på saker de få dagar som vi inte jobbar. I helgen var vi helt lediga så på lördagsmorgonen åkte vi för att äta frukost på Vergelegen här i Somerset West.

 Ett glas bubbel, en god kaffe och en Eggs Royal var en helt perfekt start på en mysig och avkopplande helg.


Vergelegen ligger i utkanten av Somerset West, och är inte bara känd för sina viner, utan har också otroligt fin trädgård och en väldigt populär picknick. Missa inte!



Efter frukosten och en liten promenad, åkte vi vidare till Morgenster som förutom vin, även erbjuder olivprovning.




Om man ändå är i det här området, tycker jag även att man ska göra ett besök på Lourensford och deras restaurang Millhouse kitchen är en av våra personliga favoriter här i Somerset West. Supergod frukost och tunna, krispiga pizzor m.m till lunch och middag.
 På Lourensford erbjuds också något mer än bara vinprovning. Här har de nämligen sitt egna kafferosteri.

Millhouse Kitchen som blivit lite av en favorit



2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Minna! Vi planerar en resa till Sydafrika precis innan jul, dvs ca 5-24 december. Har ni möjlighet att hjälpa oss med detta? Mvh Anders

Minna sa...

Hej Anders,
Beror lite på vad ni vill se och göra och hur många ni är som reser. Bästa är om ni mailar oss så kan vi kika på det.

Mvh
Minna