tisdag 12 maj 2015

Volontär i Sydafrika?

Jag får titt som tätt frågor om volontär-resor till Sydafrika men det är inte något vi själva förmedlar. Dessutom tycker jag många av resorna verkar ruskigt dyra och uppenbarligen är det ju någon som tjänar en rejäl hacka på att folk vill hjälpa till och det gör mig bara förbannad.

MEN.... Det finns ett företag som jag hört väldigt mycket gott om och som har rimliga priser så funderar ni på att åka till Sydafrika som volontär, kika på Southern Ambition Africa.



Här finns det en svensk tjej: Tania, som jobbar som spindeln i nätet och har hand om de svenska volontärerna. Hon kom till Kapstaden 2008 som volontär hos ett av de större bolagen och älskade upplevelsen men insåg ganska snart vad dyrt det var och vad liten procent av det hon betalade, faktiskt nådde de projekt som hon jobbade på.
Några år senare, och ett flertal resor tillbaka till Kapstaden, kom hon i kontakt med ägaren av Southern Ambition Africa och diskuterade med honom om ideér hur man skulle kunna skapa bättre och billigare volontärmöjligheter. Han trodde på Tanias idéer och gav henne helt fria händer att bygga upp ett volontärprogram för den skandinaviska marknaden och det har gått jättebra och programmet växer sakta men säkert.

Tania har givit mig ett par olika länkar till några av de projekt som de jobbar med, samt lite generell info om Southern Ambition Africa:

Några av projekten de jobbar med:

https://www.facebook.com/DrivingSpiritSA?fref=ts

https://www.facebook.com/ysa.empoweringpeople?fref=ts

https://www.facebook.com/pages/Streetwise-Sports/318846611462852?fref=ts


 Southern Ambition Scandinavias Facebook sida:

 https://www.facebook.com/SouthernAmbitionScandinavia?fref=ts

Och HÄR hittar ni en länk till volontärprogrammen.

Och vill man komma i kontakt med Tania så kan ni maila henne på:

tania@southernambitionafrica.com


Inga kommentarer: