onsdag 16 december 2015

Lucka 16: Priser i Sydafrika


 Glada nyheter till alla er som ska resa runt i Sydafrika nu under jul och nyårsperioden är att Sydafrika aldrig varit billigare!

Senaste veckan har sydafrikanska randet tappat rejält efter att den förre finansminsitern fått avgå och just nu är 1 ZAR ca 0.57kr. Eller för att sätta saken i ett annat perspektiv. En Big Mac & Co meny  kostar ca 25kr.

I dagens lucka hittar ni helt enkelt några prisexempel på vad saker och ting kostar i Sydafrika just nu.





Bensin: 7.50 kr/litern

Big Mac & Co: 25kr

Öl på flaska på restaurang: 12-15kr

En Stor Stark: 15-20kr

Ett glas vin: 15-25kr

Liten Flaska vatten på restaurang: ca 11-13kr

Stor flaska vatten 1 liter: ca 17 kr

Flaska vin på restaurang: Från ca 45kr och uppåt

En huvudrätt på finare restaurang: 105kr

Pizza: Mellan ca 40-60 kr

Lunch: Sallad el macka ca: 40kr 

3-rätters middag inkl en flaska vin: Här skiljer sig priserna  markant beroende på vilken typ av restaurang såklart men räkna med ca 180kr per person och uppåt.

Taxi-resa från centrum till Waterfront i Kapstaden: Ca 30-40kr

Biljett till taffelberget: 140kr

Robben Island utflykt: 170kr per person

Övernattning på Safari lodge: från ca 1300kr per person och uppåt.

Vinprovning på vingård: Ofta gratis men ibland får man betala ca 10-15kr i avgift.

Ett biobesök: 39kr

En liter mjölk: 8kr

En liten burk barnmat: 4.50kr

Färsk Kycklingfilé: 35kr/ kg

Köttfärs: 40kr/ kg

Mango: 4-5kr/st 

Bananer: 7kr/kg

en limpa bröd: ca 15kr

Fralla: ca 1-2 kr st.

kokt skinka: ca 6kr/ hekto

Som ni ser, är det mesta billigare här nere men självklart blir varor som importerats, dyrare.

En bra sida att kolla växlingskursen på är: www.xe.com däremot ska man komma ihåg att bankerna ofta har lite högre kurser än denna + att de ofta har valutapåslag så när ni handlar med ert kort, får man räkna med lite mer, såvida man inte använder kort utan valutapåslag som Ica Bankens kort el GE Moneybank.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Baccarat - Casino | Free spins no deposit - Baccarat
Baccarat is the perfect 바카라사이트 combination 메리트카지노 of baccarat games with งานออนไลน์ traditional, progressive slots, blackjack and roulette. Enjoy your favorite online games, get your bonus

Theresa williams sa...

Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i ett förhållande med Anderson i flera år, gjorde han slut med mig, jag gjorde allt för att få tillbaka honom men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har till honom, Jag bad honom med allt, jag gav löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en trollformler som kunde hjälpa mig att besvärja honom men jag är typen som aldrig trodde på trollformel, jag hade inget val än att prova det, jag mailade trollformlern, och han sa till mig att det inte var några problem att allt kommer att vara okej innan tre dagar, att mitt ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, han förtrollade och överraskande nog den andra dagen, klockan var runt 16.00. Mitt ex ringde mig, jag blev så förvånad, jag svarade på samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag blev så glad och gick till honom. Det var så vi började leva lyckliga tillsammans igen. Sedan dess har jag gett ett löfte om att alla jag känner som har problem med relationen, jag skulle vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda verkliga och kraftfulla trollformaren som hjälpte mig med mitt eget problem. Hans e-post: {drogunduspellcaster@gmail.com} du kan maila honom om du behöver hans hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.
1) Kärleksbesvärjelser
2) lösning och bot mot all sjukdom
3) Örtkur för alla sjukdomar/sjukdomar
4) Äktenskapsbesvärjelser
5) Graviditetsbesvärjelse
6) Breakup trollformler
7) Dödsbesvärjelse
8.) Du vill bli befordrad på ditt kontor
9) vill tillfredsställa din älskare
10) Lotteri
Kontakta denna fantastiska man om du har några problem för en varaktig lösning
genom {drogunduspellcaster@gmail.com}